Aanleggen van kunstgras

LEGINSTRUKTIES KUNSTGRAS ZELF LEGGEN

Snijden van kunstgras:

Het op maat brengen en de randafwerking gebeurt aan de hand van een stevig en scherp stanmes met rechte punt. Voor zover mogelijk wordt er langs de achterkant en tussen de garenlussen van het grastapijt gesneden waarbij het mes juist tot onder het zwarte tufdoek snijdt om de vezels minimaal te raken. Indien het terrein wordt opgebouwd uit meerdere rollen waarvan de naden niet netjes aansluiten worden deze 5 cm overlappend uitgelegd en manueel bijgewerkt. Tijdens het uitrollen dient de vezelrichting te worden gerespecteerd.

Stabilisatiedoek:

Gebruik uitsluitend Otterdijk kunstgras stablilsatiedoek- geotextiel deze is waterdoorlatend, voorkomt onkruid en stabiliseert. De banen geotextiel dienen elkaar 10 cm te overlappen.

Lijmband van kunstgras: *

Nadat alle naden zijn omgeslagen wordt er goed gecentreerd een speciaal ontwikkelde seaming tape met de geweven kant naar boven gelegd die best aan het begin, einde en midden wordt verankerd met gegalvaniseerde ankers om eventueel wegvliegen bij windstoten te voorkomen.

Lijmen van kunstgras: *

Pas wanneer alle snijwerk is afgerond en de secties kunstgras perfect op hun plek liggen met de omgeslagen naden, kan de lijmtape of twee-componenten lijm worden gemengd met behulp van een middelgrote staafmixer geplaatst in een krachtige boormachine (een licht batterijmodel zal niet voldoen omdat de massa te dik is). De lijm wordt overgegoten in kleinere porties zoals bijvoorbeeld een afgesneden petfles om de verdeling op de lijmband makkelijker onder controle te houden. Verwerking dient te geschieden bij droog weer vanaf 15 graden en binnen de 30 tot hooguit 45 minuten na aanmaak van de lijm die snel verhardt. Het geniet aanbeveling om dunne plastic wegwerphandschoenen te gebruiken en een rol huishoudpapier beschikbaar te houden om kleine lijmresten onmiddellijk te kunnen verwijderen. Een pot lijm van 13 kg is goed voor ongeveer 50 lopende meter lijmband. Een pot lijm van 5 kg is goed voor ongeveer 20 lopende meter lijmband: een teveel aan lijm kan zich via de naden en perforaties tussen de vezels afzetten wat uiteraard vermeden moet worden. Zodra de lijm in niet al te dikke stroken is aangebracht (iets naast het centrum van de lijmband), kan deze worden uitgestreken (best haaks op de naadrichting) over het midden van de lijmband (dus niet noodzakelijk van rand tot rand) met een getande lijmkam. De naden worden eerst met veel zorg dicht gelegd zodat de vezels minimaal in de lijm terechtkomen en daarna stevig aangedrukt. Controleer regelmatig of het schoeisel vrij blijft van lijmresten. Eventueel ongebruikte lijm is niet houdbaar.

Herstellingen van kunstgras: *

Er kunnen zich onvolmaaktheden voordoen zoals minder geslaagde naadverbindingen, verharde lijmresten tussen de vezels of zelfs kleine productiefouten in het tapijt die vrijwel onzichtbaar hersteld kunnen worden. In voorkomend geval zal het getroffen gedeelte wellicht van bovenaf moeten worden uitgesneden waarvoor het bij een zorgvuldige uitvoering van belang is om de vezels maximaal rechtop te houden. Een vaste vorm zoals o.a. een rond deksel is daarbij een handig hulpmiddel om zowel het oude als het nieuwe stukje kunstgras van eenzelfde grootte te voorzien.

Vastzetten van kunstgras:

Nadat alle werkzaamheden zijn verricht wordt het kunstgras vastzetten met RVS ankers. Het gras opborstelen en uw kunstgras gazon is klaar voor gebruik.

*uitsluitend indien het terrein wordt opgebouwd uit meerdere rollen.

Het aanleggen van kunstgras wordt door Otterdijk Kunstgras met de grootste zorg bereid. Het aanleggen van kunstgras is dan ook een vak apart en dient alleen door specialisten gedaan te worden. Otterdijk kunstgras heeft de kennis in huis op gebied van aanleggen kunstgras rondom uw zwembad, tuin, balkon,
dakterras, trampoline, speeltoestellen etc. etc.

Uitermate geschikt voor scholen en gemeentes

Een stevige, drainerende en stabiele ondergrond is een zeer belangrijk fenomeen. Hiernaast moet er ook rekening gehouden met het val veiligheidsaspect van de ondergrond.

Lees meer

Bekijk onze showtuinen

Uiteraard begrijpen we je zorgen over COVID-19.  De veiligheid en het welzijn van onze klanten en medewerkers heeft voor ons altijd de hoogste prioriteit. In het kader van het COVID-19-virus zijn wij op zaterdag alleen geopend volgens afspraak.

Kom langs voor het bezichtigen van onze grote showtuin in Someren van 500m2. met keuze uit meer dan 30 soorten kunstgrassen. Van mosdraadje tot diverse groentinten en niet te vergeten onze grote collectie in gekleurd kunstgras.

Maak een afspraak!

06 2413 1004
locatie leende

Showtuin

Langstraat 3 5595AA Leende

Vrij te bezichtigen van:
Ma. t/m za. 10.00 – 17.00 uur
Zondag van 12.00 – 17.00 uur
 

locatie someren

Showtuin 500m2

Molenstraat 38 5711EW Someren

Showtuin te bezoeken op afspraak.
Ook in de avonduren is mogelijk!

Uitgelichte referentie projecten

Kunstgras kopen balkon Geldrop

Hard collor 12 gekleurd kunstgras is te verkrijgen in donker grijs,…

Bekijk project

Kunstgras tuin kunstgras type Baltic Rose 30c

Dit kunstgras type is uitermate geschikt voor spelende kinderen, huisdieren of voor…

Bekijk project

Kunstgras Type Baltic Rose 36c Weert

Kunstgras type Baltic Rose 36c. zien is kunstgras kopen. Dit…

Bekijk project

Kunstgras gemeente Helmond voetbalveld – pannaveld

Een stevige, drainerende en stabiele ondergrond is een zeer belangrijk…

Bekijk project