Geschiedenis van Otterdijk Kunstgras

KUNSTGRAS IS NIET MEER WEG TE DENKEN

Het is een gangbare misvatting de nieuwste generatie kunstgrasmat te verwarren met het felgroene grastapijt dat nog wel in tuincentra of bouwmarkten wordt aangetroffen. Kunstgras geniet sedert decennia grote waardering binnen professionele sportkringen.

De eerste omvangrijke projecten dateren uit de periode 1964 – 1966 zoals het befaamde AstroDome Baseball Stadion te Texas (USA) waar het natuurgras vervangen werd door een synthetische grasmat die sedertdien de alom bekende merknaam Astroturf meekreeg.  Blikken we terug op de ontwikkeling van de voorloper van kunstgras, dan komen we terecht in de late jaren ’50 toen research werd verricht naar een veilige ondergrond voor scholen en speelpleinen.

Inmiddels is de productietechnologie dermate geëvolueerd dat kunstgras bij zeer uiteenlopende situaties wordt ingezet: een skihelling in Portugal, kunstgras naast landingsbanen voor vlieghavens, taluds langs snelwegen en een trainingsveld bovenop een flatgebouw in hartje Tokio zijn slechts enkele niet alledaagse toepassingen. Otterdijk kunstgras biedt keuze uit synthetische producten waarbij de combinatie van poolhoogte en dichtheid zich telkens voor een specifieke doelstelling leent en onder meer de look & feel bepaalt.

Sommige uitvoeringen benaderen de esthetische eigenschappen van natuurgras, zoals kunstgras InFill of kunstgras NonFill, en onderscheiden zich daarmee van sportkunstgras, zoals sportgras InFill of sportgras NonFill.

Grastapijt het fel groene nepgras is verleden tijd.

Uitermate geschikt voor scholen en gemeentes

Een stevige, drainerende en stabiele ondergrond is een zeer belangrijk fenomeen. Hiernaast moet er ook rekening gehouden met het val veiligheidsaspect van de ondergrond.

Lees meer

Bekijk onze showtuinen

Uiteraard begrijpen we je zorgen over COVID-19.  De veiligheid en het welzijn van onze klanten en medewerkers heeft voor ons altijd de hoogste prioriteit. In het kader van het COVID-19-virus zijn wij op zaterdag alleen geopend volgens afspraak.

Kom langs voor het bezichtigen van onze grote showtuin in Someren van 500m2. met keuze uit meer dan 30 soorten kunstgrassen. Van mosdraadje tot diverse groentinten en niet te vergeten onze grote collectie in gekleurd kunstgras.

Maak een afspraak!

06 2413 1004
locatie leende

Showtuin

Langstraat 3 5595AA Leende

Vrij te bezichtigen van:
Ma. t/m za. 10.00 – 17.00 uur
Zondag van 12.00 – 17.00 uur
 

locatie someren

Showtuin 500m2

Molenstraat 38 5711EW Someren

Showtuin te bezoeken op afspraak.
Ook in de avonduren is mogelijk!

Uitgelichte referentie projecten

Kunstgras kopen balkon Geldrop

Hard collor 12 gekleurd kunstgras is te verkrijgen in donker grijs,…

Bekijk project

Kunstgras tuin kunstgras type Baltic Rose 30c

Dit kunstgras type is uitermate geschikt voor spelende kinderen, huisdieren of voor…

Bekijk project

Kunstgras Type Baltic Rose 36c Weert

Kunstgras type Baltic Rose 36c. zien is kunstgras kopen. Dit…

Bekijk project

Kunstgras gemeente Helmond voetbalveld – pannaveld

Een stevige, drainerende en stabiele ondergrond is een zeer belangrijk…

Bekijk project