Onderhoud, levensduur en garantie

Otterdijk kunstgras geeft 10 jaar garantie op zijn kunstgras.
U heeft 10 jaar garantie op UV bestendigheid, kleurechtheid en het los laten van de vezels.

Opborstelen kunstgras

Het kan zijn dat het kunstgras direct nadat u het hebt gelegd wat plat is, bijvoorbeeld omdat het te lang opgerold is geweest. Door regelmatig het kunstgras te borstelen met een wegenbouw bezem, kunststof bladhark of bladblazer kunt u de vezels weer rechtop en egaal krijgen. Ook na een periode intensief gebruik kan het gras enigszins platliggen. Om uw kunstgras zo mooi mogelijk te houden, adviseren wij het regelmatig op te borstelen.

Bij sneeuwval en vorst

Als de dooi invalt, zal sneeuw of ijs langzaam van boven naar beneden gaan smelten. De laag onder Dijkgras (in de onderlaag) kan echter nog wel bevroren zijn, waardoor het smeltwater niet kan wegvloeien in de bodem. Dit verschijnsel noemen we ‘zetting van de bodem’. Mocht een dergelijke situatie ontstaan, probeer dan zo min mogelijk op uw Dijkgras te lopen, omdat daardoor onregelmatigheden kunnen ontstaan in de ondergrond.

Gebruik van voorwerpen op het kunstgras

Dijkgras grasvezels zijn met grote zorg aan de backing bevestigd. De backing is weliswaar bestand tegen zwaardere algemene belasting, maar niet tegen een grote krachten op één punt. Vermijdt daarom scherpe voorwerpen op het kunstgras. Wilt u bijvoorbeeld uw tuinmeubilair op Dijkgras zetten, dan adviseren wij u met klem de druk zoveel mogelijk te verdelen. U kunt zonder problemen een zwembad, trampoline en speeltoestellen op Dijkgras zetten. Zorg voor een goed stabiel en drainerend zandbed.

Spiegel of reflecterende delen

Hang geen spiegel of reflecterende deel boven het kunstgras, de zon weerkaatst in de spiegel of reflecterende deel en hierdoor krijgt u vlekken- strepen in het kunstgras. Deze vlekken – strepen vallen niet onder de garantie kleurechtheid.

Periodiek onderhoud, levensduur kunstgras

De levensduur van kunstgras kan aanzienlijk worden verlengd door het juiste onderhoud. Bladeren en ander grover vuil kunt u eenvoudig wegvegen met een bezem. Mosvorming en onkruid verwijderen met een wegenbouw bezem. Bladeren kunt u ook verwijderen met een bladhark of bladblazer. Gebruik geen stalen borstel. Mochten uw kinderen hun drinken op het gras knoeien, spoel het dan gewoon weg met water. Uitwerpsels van honden en katten hard laten worden en met een schepje verwijderen. U kunt kauwgom en dergelijke verwijderen door het zorgvuldig van het gras te plukken. Dat gaat overigens gemakkelijker als u eerst een ijsblokje op de kauwgom legt. Nooit oplosmiddelen gebruiken! Otterdijk kunstgras onderhoud uw kunstgras graag, tegen zeer lage tarieven, vraag naar de mogelijkheden.

Uitermate geschikt voor scholen en gemeentes

Een stevige, drainerende en stabiele ondergrond is een zeer belangrijk fenomeen. Hiernaast moet er ook rekening gehouden met het val veiligheidsaspect van de ondergrond.

Lees meer

Bekijk onze showtuinen

Uiteraard begrijpen we je zorgen over COVID-19.  De veiligheid en het welzijn van onze klanten en medewerkers heeft voor ons altijd de hoogste prioriteit. In het kader van het COVID-19-virus zijn wij op zaterdag alleen geopend volgens afspraak.

Kom langs voor het bezichtigen van onze grote showtuin in Someren van 500m2. met keuze uit meer dan 30 soorten kunstgrassen. Van mosdraadje tot diverse groentinten en niet te vergeten onze grote collectie in gekleurd kunstgras.

Maak een afspraak!

06 2413 1004
locatie leende

Showtuin

Langstraat 3 5595AA Leende

Vrij te bezichtigen van:
Ma. t/m za. 10.00 – 17.00 uur
Zondag van 12.00 – 17.00 uur
 

locatie someren

Showtuin 500m2

Molenstraat 38 5711EW Someren

Showtuin te bezoeken op afspraak.
Ook in de avonduren is mogelijk!

Uitgelichte referentie projecten

Kunstgras kopen balkon Geldrop

Hard collor 12 gekleurd kunstgras is te verkrijgen in donker grijs,…

Bekijk project

Kunstgras tuin kunstgras type Baltic Rose 30c

Dit kunstgras type is uitermate geschikt voor spelende kinderen, huisdieren of voor…

Bekijk project

Kunstgras Type Baltic Rose 36c Weert

Kunstgras type Baltic Rose 36c. zien is kunstgras kopen. Dit…

Bekijk project

Kunstgras gemeente Helmond voetbalveld – pannaveld

Een stevige, drainerende en stabiele ondergrond is een zeer belangrijk…

Bekijk project