Veel gestelde vragen

Geeft kunstgras een meerwaarde aan onroerend goed?

De natuurgetrouwe uitstraling van sommige kunstgras soorten en de vele voordelen van kunstgras zullen potentiële kopers ongetwijfeld bekoren. Bij een eerste kennismaking met het product zijn leken steeds aangenaam verrast door de kwaliteit en het gebruiksgemak ervan.

Hoe duurzaam is kunstgras?

Particulieren hoeven het wellicht nooit te vervangen. Bij veel (zakelijk ) gebruik bestaat de kans dat na 15 tot 20 jaar uit esthetische overweging gekozen wordt voor vernieuwing. Voor professionele sportbeoefening kan de levensduur op 12 tot 15 jaar worden geraamd: hoewel de vezels uiteraard niet volledig afgesleten zijn, zullen ze niet langer voldoen aan de strenge technische vereisten van de federaties.

Hoe onderhoud ik kunstgras?

Gevallen bladeren en twijgjes op kunstgras verwijderen met een bladhark, harde bezem of bladblazer. Niet ingestrooide kunstgrasvezels eventueel sporadisch opborstelen met een harde bezem. Het instrooimateriaal ( rubbergranulaat) in uw kunstgras optioneel tweejaarlijks een weinig aanvullen. sportvelden van kunstgras vijfjaarlijks machinaal reinigen: het kwartszand en/of rubbergranulaat worden gefilterd en opnieuw ingestrooid.

Waar kan ik de kunstgras prijzen vinden?

Kunstgras prijzen zijn te vinden rechtsboven in de roze balk onder kunstgras projecten. Open het desbetreffende project en onderaan elk project staat vermeld de kunstgras prijs.

Hoeveel jaar garantie op kunstgras?

Zover niet anders vermeld bied Otterdijk kunstgras 10 jaar garantie op het loslaten van de vezel en UV bestendigheid en kleurechtheid.

Hoeveel kost de plaatsing van kunstgras?

Zelfplaatsers hebben geen extra kosten. Werkzaamheden uitgevoerd door Otterdijk kunstgras. Bij alle oppervlakken hangen voorbereiding van de ondergrond en installatie van de kunstgrasmat af van de plaatselijke omstandigheden, zoals bodemgesteldheid en de toegankelijkheid van het terrein. Otterdijk kunstgras maakt graag geheel gratis en vrijblijvend een gepaste offerte.

Is kunstgras brandveilig?

Sigarettenas van bezoekers aan beursstanden, vuur, hete kolen van de barbecue, of andere hete voorwerpen kunnen schroeiplekken veroorzaken (die overigens wel te vervangen zijn), maar niet het kunstgras in vlam zetten, dat het ook langs start- en landingsbanen van vlieghavens wordt aangelegd (om te voorkomen dat vogels er zich zouden nestelen) toont aan dat kunstgras bevredigend bevonden werd tijdens uitvoerige testen met brandbare vloeistoffen.

Kunnen hellingen met kunstgras worden bekleed?

Zolang het een gelijkmatige glooiing betreft is er geen probleem: temperatuurschommelingen zullen het kunstgras vanzelf vormen naar de ondergrond. Op steilere hellingen is het raadzaam minstens de bovenkant te verankeren met gegalvaniseerde ankers die onzichtbaar kunnen worden aangebracht.

Kunnen mollen het kunstgras beschadigen?

Omdat de rug van de mat uit een zeer stevig geweven doek bestaat ( latex ) krijgen mollen geen kans er doorheen te komen.

Moet kunstgras gereinigd worden?

Behoudens normale onderhoud, is kunstgras bestand tegen weer en wind en wordt het vanzelf gespoeld bij regenval. Heeft er zich eventueel een uitzonderlijke vervulling voorgedaan dan is het afspuiten met een hogedrukreiniger of tuinslang toegestaan. Ook op onze kunstgras soorten kunt u de kunstgrasmat met gloorwater schoonmaken.

Wat doet sneeuw met kunstgras?

Bij vorst en ijzel verhardt de kunstgrasmat: het ruimen van sneeuw, kan de vezelsbreken; wacht daarom af tot de dooi is ingetreden.

Wat gebeurt er met ontlasting van huisdieren en vogels op het kunstgras?

Kleine uitwerpselen breken op natuurlijke wijze af en verdwijnen door de perforaties van het tufdoek heen. Bij grote honden kunnen de brokken het beste handmatig verwijderd worden, zoals bij natuurgras. Ook plasjes zijn onschadelijk: de vezels zullen er niet van verkleuren.

Wordt kunstgras ook rond bestaande bomen aangelegd?

Met uitsparingen die in de kunstgrasmat worden gemaakt alvorens aan te planten, wordt de vorm van bestaande stammen gewoon gevolgd. Het regenwater sijpelt door de kunstgrasmat zodat de beplanting niet afsterft.

Wat doen reflecterende delen met kunstgras?

Hang geen spiegel of reflecterende deel boven het kunstgras, de zon weerkaatst in de spiegel of  reflecterende deel en hierdoor krijgt u vlekken- strepen in het kunstgras.

Wat is het verschil tussen kunstgras met en zonder instrooizand?

Er zijn twee versies van kunstgras, met kwartzand en zonder kwartzand.  De nieuwe generatie kunstgras is zonder kwartzand.  Bij kunstgras ingestrooid met kwartzand wordt het kunstgras wanneer het gelegd is ingeborsteld met kwartzand (+/- 12kg per M2), Nadelig bijkomstigheid is dat je voeding geeft en dat gemengd met water kan het zaadje zich ontkiemen en ontstaat er onkruid. Het kwartzand zal na verhoop van tijd inklinken op de backing, zodat het niet meer goed kan draineren, oftewel het water kan niet meer weg. Het is daarom aan te raden dat eens in de 3 jaar het kwartzand machinaal moet laten reinigen. Bij kunstgras zonder instooing van kwartzand is een speciaal gekroesd garen gewoven, met een gevormde c- w – y – s spriet deze zorgt ervoor dat de sprietjes overeind blijven staan. Kom langs en overtuig u zelf in onze showtuin van 500m2 met keuze uit meer dan 30 soorten kunstgras met 10 jaar garantie, zonder instooing van kwartzand. Als extra bijkomstigheid is het ook nog eens heerlijk zacht en kinderen vinden het geweldig.

Uitermate geschikt voor scholen en gemeentes

Een stevige, drainerende en stabiele ondergrond is een zeer belangrijk fenomeen. Hiernaast moet er ook rekening gehouden met het val veiligheidsaspect van de ondergrond.

Lees meer

Bekijk onze showtuinen

Uiteraard begrijpen we je zorgen over COVID-19.  De veiligheid en het welzijn van onze klanten en medewerkers heeft voor ons altijd de hoogste prioriteit. In het kader van het COVID-19-virus zijn wij op zaterdag alleen geopend volgens afspraak.

Kom langs voor het bezichtigen van onze grote showtuin in Someren van 500m2. met keuze uit meer dan 30 soorten kunstgrassen. Van mosdraadje tot diverse groentinten en niet te vergeten onze grote collectie in gekleurd kunstgras.

Maak een afspraak!

06 2413 1004
locatie leende

Showtuin

Langstraat 3 5595AA Leende

Vrij te bezichtigen van:
Ma. t/m za. 10.00 – 17.00 uur
Zondag van 12.00 – 17.00 uur
 

locatie someren

Showtuin 500m2

Molenstraat 38 5711EW Someren

Showtuin te bezoeken op afspraak.
Ook in de avonduren is mogelijk!

Uitgelichte referentie projecten

Kunstgras kopen balkon Geldrop

Hard collor 12 gekleurd kunstgras is te verkrijgen in donker grijs,…

Bekijk project

Kunstgras tuin kunstgras type Baltic Rose 30c

Dit kunstgras type is uitermate geschikt voor spelende kinderen, huisdieren of voor…

Bekijk project

Kunstgras Type Baltic Rose 36c Weert

Kunstgras type Baltic Rose 36c. zien is kunstgras kopen. Dit…

Bekijk project

Kunstgras gemeente Helmond voetbalveld – pannaveld

Een stevige, drainerende en stabiele ondergrond is een zeer belangrijk…

Bekijk project